Jotkut hyvät asiat voidaan valmistaa kotona, mukaan lukien olut. On monia syitä, miksi ihmiset pitävät oluesta – se lämmittää talvella, viilentää kesällä ja auttaa hautoa syksyllä. Vaikka oluen hakeminen paikallisesta viinakaupasta on ollut normaalia, on ihmisiä, jotka haluavat keittää sen kotona joko juomapeleihin tai persoonallisuuttaan heijastaakseen. Asiantuntijat voivat neuvoa sinua parhaista raaka-aineista, kuten vaaleasta mallasuutteesta, humalasta, panimohiivasta ja pohjustusokerista, sekä laitteista, kuten pullon täyttöpaketeista, pullonkorkeista, pulloista, korkkeista ja vastaavista. Tässä ovat haudutuksen vaiheet:
Puhdistaa
Koska olut on erittäin herkkä kontaminaatiolle, on hyvä ensin puhdistaa laitteet kuumalla saippuavedellä. Puhdistuksen jälkeen käytät desinfiointiliuosta, jotta ne ovat käyttövalmiita.
Hautua
Asiantuntijat voivat auttaa sinua tässä. Kaada noin kolme litraa vettä kattilaan ja kuumenna. Kun vesi lämpenee, lisää mallasuute ja jatka sekoittamista lisäämisen aikana. Kuumenna seos kiehuvaksi, kunnes se alkaa vaahtoamaan. Voit käyttää suihketta puhtaalla vedellä vaahdon vähentämiseksi. Lisää humala kiehuvaan seokseen ja sekoita välillä. Seoksen tulee kiehua 50 minuuttia.
Jäähdytä ja käy
Seos tulee jäähdyttää huoneenlämpötilaan ennen jäähdytetyn veden lisäämistä. Valmista sillä välin hiiva ohjeen mukaan ja lisää se sitten hiivaan. Sekoita nyt ja sulje kansi säilyttääksesi pimeässä, viileässä paikassa. Anna seoksen käydä kaksi viikkoa ennen pullottamista.
Pohjustus
Teet pohjustusta valmiin oluen hiilihapottamiseksi. Älä unohda steriloida laitteitasi. Kaada olut varovasti ämpäriisi ja lisää 2/3 pohjasokerista olueen. Sekoita varovasti ja käytä pullon täyttöainetta pulloon. Korkki, kun olet valmis!